HIGH FIRED II, Franzis Engels Gallery, Amsterdam, The Netherlands,March 2>April, 14, 2024

Ceramics is hot! And not just because it is fired on high temperatures, but mainly because it is such a fantastic material with almost inexhaustible possibilities for making a sculpture. Techniques and forms of expression are almost limitless. From snow white to ink black and all colours in between, matt or glossy, figurative or abstract, traditional, rough or very delicate, whatever an artist comes up with (and these are often very special sculptures) everything seems possible with clay and porcelain. Clay and porcelain are magical materials that, under the hands of the artist, transform from an unformed lump into beautiful sculptures. A group show with AnneMarie Laureys CeramicsNick ErvinckCecil KemperinkMarja KennisMarga KnavenSu MeloJoke Raes

Keramiek is hot! En niet alleen omdat het zo heet wordt gebakken, maar vooral omdat het zo’n fantastisch materiaal is met bijna onuitputtelijke mogelijkheden voor het maken van een beeld. Technieken en uitdrukkingsvormen zijn bijna grenzeloos. Van sneeuwwit tot inktzwart en alle kleuren daartussen, mat of glanzend, figuratief of abstract, traditioneel, ruw of heel delicaat, wat een kunstenaar ook bedenkt (en dat zijn vaak heel bijzondere beelden) alles lijkt mogelijk met klei en porselein. Klei en porselein zijn magische materialen die, onder de handen van de kunstenaar, van een ongevormde klomp veranderen in prachtige sculpturen.

Met AnneMarie Laureys CeramicsNick ErvinckCecil KemperinkMarja KennisMarga KnavenSu MeloJoke Raes